Tak til Kursustrappen

På Kong Georgs Vej ligger en oase. Den ser ikke ud af meget. Findes stedet virkelig?

Jeg deltager som selvbetaler på Kursustrappen (KT). Sådan hedder den – oasen. Jeg har orlov fra mit lærerjob og har i otte uger deltaget på KT’s værksteder.

En pause i arbejdslivet er et privilegie. Jeg så frem til at se fordybe mig i noget andet, og det har været fantastisk. Men den største del af min begejstring skyldes de mennesker, jeg har mødt.

Modsat mig er de andre ikke i job, men henvist fra Frederiksberg Kommune. Alle har haft et arbejdsliv, men er af forskellige årsager uden for arbejdsmarkedet. Deres hverdag og fremtid er præget af usikkerhed, men det er ikke det, der fylder på KT. Hver dag er jeg taget hjem med ny livsglæde. Nærværet og samværet, jeg oplevede, er helt unikt. På trods af alles udfordringer bliver der arbejdet, snakket og grinet.

På KT byder du ind, med det, du kan. Du er en del af fællesskabet, og når du er klar, kommer du videre. Meningen med KT er at hjælpe folk i arbejde igen.
Jeg har et arbejde, som jeg skal tilbage til, og som jeg er i stand til at udføre. Det er ikke alle forundt. Det gør mig glad at vide, at Kursustrappen findes – med mennesket i centrum. Det er ikke et fatamorgana, og jeg håber, at de dejlige mennesker, jeg har mødt, vil genvinde deres selvværd og heles som mennesker.

Stor tak til alle på Kursustrappen.

Skrevet af Nina Jakobsen fra Valby – indrykket i Frederiksbergbladet i november 2019.
"Rigtigt godt kursusforløb. Jeg bruger vejrtrækningsøvelser og andre teknikker rigtigt meget. Det er fantastisk og hjælper mig til at mærke min krop og holde tanker væk”.