Vores helt særlige forløb - efter Covid

Har du behov for energi til at komme i gang med forskellige aktiviteter igen, efter små to år med nedlukninger og begrænset kontakt til andre mennesker?

Hvem kan deltage og hvad koster det?
Flere af forløbene er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, og ligger i regi af vores Aftenskole. Forløbene er målrettet mennesker, som af forskellige årsager er "ramt af livet" og har brug for et trygt fællesskab og fleksible rammer at udfolde sig i, hvor der er plads til både sårbarhed, skavanker, gode grin og historier fra et levet liv. Derfor er deltagerbetalingen særligt lav for disse aktiviteter.

Vi har små holdstørrelser, og beder om at du melder fra, hvis du fortryder din tilmelding, så der kan blive plads til andre.

Særlige behov

Har du særlige behov, du gerne vil have at undervisningsstedet/underviseren tager hensyn til, må du meget gerne kontakte os på forhånd. Vi har naturligvis fuld fortrolighed.

Tilmelding 
Send en mail til hhb@kursustrappen.dk, med "Velværd" i emnefeltet, og i mailen angiver du, hvilket hold du vil deltage i, samt oplyser dit navn, adresse og gerne et telefonnummer, du kan kontaktes på pr. sms, hvis der opstår akutte aflysninger eller andet. Dine oplysninger bruges udelukkende til at kunne kontakte dig i forbindelse med din deltagelse på det konkrete forløb, og videregives ikke til andre. 

Du modtager indenfor 1-2 dage en bekræftelse på din tilmelding, og indenfor et par dage, en opkrævning på kursusgebyret. Den bedes du betale inden første mødegang. Vi beklager denne omstændige proces, og arbejder på en mere fleksibel betalingsløsning her på siden.  

KONTAKT Kursustrappen Frederiksberg: 38 11 21 00.

Forårs-Qi Gong - Velværd

Gør noget aktivt for din fysiske og mentale trivsel – sammen med andre

Når kroppen er i alarmberedskab, eller måske ikke vant til at bevæge sig så meget, er rolig træning med lette øvelser vejen frem. Qi Gong er et enkelt system, der hjælper med at give ro og balance, både fysisk og mentalt.

19 enkle øvelser
Grundprogrammet i medicinsk Qi Gong består af 19 enkle øvelser, der systematisk og roligt gennemgår hele kroppen. De udføres langsomt og guidet tæt af underviseren, vi bygger stille og roligt flere øvelser på, så du efter de 6 gange, selv kan udføre alle 19 øvelser - eller bare dem, du bedst kan lide – derhjemme.

Øvelserne er nemme at lære og kræver ingen forudsætninger. Har du skavanker, smerter og spændinger, tager vi selvfølgelig hensyn til det.

Qi Gong har mange positive effekter, bl.a.:

  • Styrker muskler og led
  • Giver øget smidighed
  • Forbedrer blodomløbet og den almene helbredstilstand
  • Forbedrer koncentration og læring
  • Øger mental sundhed og forbedrer søvn

Såfremt der er interesse for det, og vejret er med os, vil vi eventuelt lave nogle af øvelserne/mødegangene udendørs.

Du får lydfiler og materiale til rådighed, så du kan træne derhjemme.

Dato og tid: 6 onsdage kl. 13.30 – 15

4/5, 11/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6 (bemærk ingen undervisning den 18/5)

Deltagerpris
200 kr. Max. 8 deltagere. Øvrige udgifter dækkes af Slots- og Kulturstyrelsen. Er de 200 kr. en barriere for din deltagelse, så kontakt os, da vi har mulighed for at udbyde en plads eller to uden betaling. 

Sted
Kursustrappen, Kong Georgs Vej 17, baghuset, 2000 Frederiksberg

Underviser
Jette Borgstrøm

Tilmelding
Send en mail til hhb@kursustrappen.dk, med "Velværd" i emnefeltet, og i mailen angiver du, hvilket hold du vil deltage i, samt oplyser dit navn, adresse og gerne et telefonnummer, du kan kontaktes på pr. sms, hvis der opstår akutte aflysninger.

Du modtager indenfor 1-2 dage en bekræftelse på din tilmelding, og indenfor et par dage, en opkrævning på kursusgebyret.

Kurset er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, og er målrettet borgere, som af forskellige årsager er sårbare. Vi beder ikke om nogen forklaring fra dig på, hvorfor du er her, når du melder dig, har vi fuld tillid til, at du er landet det rette sted. 


 

Krea-værksted - Velværd

Kreativitet – strik, maling, fedtsten m.m. er mindfulness for krop og sjæl. På dette kursus lærer du både om teknik, design, garner og farver, samtidig med at du får ro i kroppen, og mulighed for at møde andre med samme interesse. Både nybegyndere og garvede strikkere og andre kreative sjæle er velkomne, vores underviser sørger for at matche jer alle, lige der hvor I er. Har du noget, du allerede arbejder på, er du velkommen til at tage det med, og ellers har vi materialer af forskellig art. 

Dato og tid
6 tirsdage - kl. 14.30 - 17.00

Mødegange: 24/5, 31/5, 8/6, 15/6, 21/6, 28/6

Deltagerpris
200 kr. Materialer er inklusiv. Max 10 deltagere. 

Øvrige udgifter dækkes af Slots- og Kulturstyrelsen. Er de 200 kr. en barriere for din deltagelse, så kontakt os, da vi har mulighed for at udbyde en plads eller to uden betaling. 

Sted
Kursustrappen, Kong Georgs Vej 11, baghuset, 2000 Frederiksberg

Underviser
Kahri Bennekow

Tilmelding
Send en mail til hhb@kursustrappen.dk, med "Velværd" i emnefeltet, og i mailen angiver du, hvilket hold, du vil deltage i, samt oplyser dit navn, adresse og gerne et telefonnummer, du kan kontaktes på pr. sms, hvis der opstår akutte aflysninger.

Du modtager indenfor 1-2 dage en bekræftelse på din tilmelding, og indenfor et par dage, en opkrævning på kursusgebyret.

Kurset er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, og er målrettet borgere, som af forskellige årsager er sårbare. Vi beder ikke om nogen forklaring fra dig på, hvorfor du er her, når du melder dig, har vi fuld tillid til, at du er landet det rette sted.


 

Kulturklub - Velværd

Kulturoplevelser af forskellig art kan for en stund løfte os ud af den hverdag, der presser sig på og måske gør lidt ondt. Her vil du, i trygt selskab med en underviser fra Kursustrappen og et lille hold af ligesindede, få mulighed for at deltage i forskellige lokale kulturoplevelser.

Vi skal bl.a. en tur på slow-looking på Frederiksbergmuseerne, og ellers finder vi i fællesskab ud af, hvad der er interesse for – biograf, byvandring, forfatterforedrag, keramikværksteder, sansehaver, museer, Zoo, koncert o.s.v.

Mødegange
6-8 aktiviteter i august – november. I alt forventes 4-5 "ud af huset-aktiviteter" samt et par mødegange på Kursustrappen.

Pris
250 kr. Her er inkluderet diverse entreer og oplæg. Ca. 5-7 deltagere pr. hold.

Kulturkoordinator: Lise Damsager Hansen

Tilmelding
Send en mail til hhb@kursustrappen.dk, med "Velværd" i emnefeltet, og i mailen angiver du, hvilket hold du vil deltage i, samt oplyser dit navn, adresse og gerne et telefonnummer, du kan kontaktes på pr. sms, hvis der opstår akutte aflysninger.

Du modtager indenfor 1-2 dage en bekræftelse på din tilmelding, og indenfor et par dage, en opkrævning på kursusgebyret.

Kurset er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, og er målrettet borgere, som af forskellige årsager er sårbare. Vi beder ikke om nogen forklaring fra dig på, hvorfor du er her, når du melder dig, har vi fuld tillid til, at du er landet det rette sted..

Lev (godt) med senfølger og kronisk sygdom 

Et kort forløb for dig, der efter Covid-19, anden sygdom, ulykke, stress eller andet lever med senfølger af forskellig art og gerne vil have nogle redskaber til at være godt til stede i hverdagen, med mere overskud til arbejde, familie og fritid. Vi laver ikke behandling eller terapi, men du får mentale redskaber, faglig viden og praktiske øvelser, du kan bruge i din hverdag.  

Vi kommer rundt om både krop og sind, fra den psykologiske accept og egenomsorg, til kognitiv hjernetræthed, energiforvaltning og ikke mindst, stressreduktion og mindfulness incl. små fysiske øvelser. 

Tid og sted: 3 mødegange á 1,5 time, forventeligt placeret kl. 16 - 17.30.

Næste forløb afvikles til august/september, send en mail til hhb@kursustrappen for at blive skrevet op til at modtage information, når datoer er på plads!

Egenomsorg, accept og vejen videre, v/ Per Lindgreen, kognitiv psykolog 
At rumme de ændringer, der sker i ens liv, når en voldsom begivenhed, sygdom og tab rammer os, kan for mange af os være overordentligt svært. Her vil du lære om konstruktive veje til at håndtere den nye tilstand. Per vil bl.a. lære os om værktøjer til at få øje på, hvad der trigger, og hvilke tanker, følelser og adfærdsmæssige reaktioner, der kan være på spil. I alt dette er egenomsorgen et vigtigt element – at huske dine egne behov og gøre noget godt for dig selv. Men det kan være nemmere sagt end gjort. Her får du indsigt i, hvorfor det er så vigtigt, at du prioriterer det, og hvor lidt, der kan gøre en forskel. 

Stressreduktion, smertelindring og mindfulness i hverdagen, v/ Jette Borgstrøm, mindfulnessinstruktør m.m. 
Alle har et sted i livet, det er svært – det er vi fælles om. Når kroppen er i alarmberedskab pga. smerter, stress, tankemylder m.m., er det svært at finde ro. Det kan svært at acceptere tingenes tilstand, og vi bruger ofte meget energi på at være frustrerede og ønske, at noget var anderledes. Mindfulness er et af de redskaber, der kan hjælpe os med at møde det der foregår med større venlighed og accept. Her får du både indsigt i, hvilke effekter mindfulness har på krop og sind, og du bliver introduceret til nogle helt enkle øvelser, du kan bruge i din hverdag. 

Kognitive udfordringer, hjernetræthed og energiforvaltning, v/ Lisbeth Juul Hansen, neuropsykolog 
Når livet har udfordret os, er hjernen ofte et af de steder, der volder problemer. Det kan være at den lange alarmtilstand har gjort det svært at være til, tankerne myldrer frem, ikke mindst når vi skal sove, og det der engang var helt almindelige hverdagsopgaver, kan vi ikke overskue mere. Her kan det være hjælpsomt at forvalte sin energi med omhu, så der stadig er overskud til det, der giver os værdi i livet. Du får også tips til, hvordan du kan fortælle din familie, kolleger etc. om dine udfordringer, så de kan være en støtte og ikke endnu en belastning, du skal forholde dig til. Lisbeth har bl.a. mange års erfaring med at hjælpe og undervise mennesker med følger efter hjernerystelser.    

Pris: ca 600 kr., endelig pris oplyses når praktiske forhold omkring næste forløb er på plads. 

Tilmelding: send en mail til hhb@kursustrappen eller info@kursustrappen.dk Skriv"Velværd" i emnefeltet, og i mailen angiver du, hvilket hold du vil deltage i, samt oplyser dit navn, adresse og gerne et telefonnummer, du kan kontaktes på pr. sms, hvis der opstår akutte aflysninger.

Du modtager indenfor 1-2 dage en bekræftelse på din tilmelding, og herefter en opkrævning på kursusgebyret.

OBS: Dette forløb er IKKE støttet af eksterne midler, og der er derfor fuld deltagerbetaling, og forløbet er åbent for alle. 


 

Mindfulness-workshop

En workshop med introduktion til mindfulness og praktiske eksempler på de forskellige mindfulness baserede programmer. Du får præsenteret mange små hverdagsøvelser og et lille program du kan starte på lige nu.     

Særligt for dig, der oplever tegn på belastning, uro, angst, smerter, måske er ved at komme dig efter eller lære et leve med langvarig sygdom eller andre store omvæltninger i livet, og som ønsker at være bedre til at finde ro og være til stede i nuet.

Mindfulness giver ro til at være i nuet og mulighed for at ændre vores forhold til tanker, følelser og livsomstændigheder. 

Compassion styrker omsorgen og venligheden, både overfor os selv og andre. Du vil lære om kroppens reaktioner på belastning samt at observere det, der foregår i dig, med større venlighed og accept.

Tid: der oprettes nye workshop henover sommeren, og du er velkommen til at sende en mail hvis du er interesseret: kontakt@kursustrappen.dk

Underviser Jette Borgstrøm

Dato og tid: afventer - send en mail til hhb@kursustrappen.dk, hvis du vil skrive op til at modtage information, når næste forløb udbydes!

Pris: 150 kr. 

Tilmelding: se ovenstående. 

Max 10 deltagere.

Kurset er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, og er målrettet borgere, som af forskellige årsager er sårbare. Vi beder ikke om nogen forklaring fra dig på, hvorfor du er her, når du melder dig, har vi fuld tillid til, at du er landet det rette sted.


 

Hvem er sårbare?

Livets udfordringer og kriser kan ramme os alle. For nogen er det medfødt, andre har haft en opvækst, der har givet sårbarheden lidt for gode vilkår til at blomstre. Andre af os mødes først senere i livet af udfordringer, der overstiger vores formåen – det kan være i forbindelse med langvarig sygdom, stress, rollen som pårørende til sygt barn/ung/voksen, tab af job, partner eller andet.

Lige for tiden har coronakrisen trukket dybe spor hos mange, og nogen vil have brug for en lille ”krykke” at støtte sig til, for at være klar til at bevæge sig ud i samfundet igen. Vi står klar med åbne arme til at modtage jer alle.

Vi tager hensyn til eventuelle skavanker og særlige behov, i det omfang vi kan. Har du behov, der viser sig at ligge udover vores kapacitet, tager vi en samtale med dig og prøver at finde et mere passende tilbud.

Vi laver ikke behandling og terapi, men vi giver dig viden om krop og psyke, fysiske øvelser og mentale redskaber, der kan hjælpe med at styrke dig i hverdagen. Målet med kurserne er at lave sjove, rare, rummelige aftenskoleaktiviteter, og skabe nye fællesskaber.

Vi vil efter hvert forløb bede dig om at deltage i en evaluering af, hvordan det har været for dig at deltage, og om du har forslag til forbedringer. Det håber vi, du vil bidrage til, så vi kan nå målet og lave en endnu bedre aftenskole for alle.