Vi tror på, at fællesskabet er den bedste ramme for udvikling, men vi ved også, at vejen dertil kan være vanskelig.
Den æstetiske pædagogik præger i et vist omfang vores undervisning og fagene – med mulighed for at sætte forskellige præg på vores kultur.
Inddragelse af oplevelsesbaseret læring og gruppeprocesser er en naturlig del af i vores læringsmiljø, der giver mulighed for at skabe nye holdninger til det at udvikle sig. Her kommer ingen ”tilbage på skolebænken”.
Vi anerkender og tror på det enkelte menneskes muligheder – og vores pædagogiske tilgang tager afsæt i et medmenneskeligt perspektiv – og det hele menneske.
Relationen er det bærende fundament i vores tilgang til eleverne, og vores værdigrundlag understøtter mangfoldigheden.
Det at høre til i et fællesskab, at være nogen, og at kunne noget er vigtige drivkræfter, der løbende udvikles.
Dette sker bl.a. ved, at vi:
Vi møder vores elever med respekt og anerkendelse
Alt sammen er med til at skabe forståelse, mestring og udvikling af livskompetencer. På denne måde er det også her den unge i gruppen kan forberede sig til det ukendte som fx offentlig transport, og sociale begivenheder.
Vi arbejder med struktur i hverdagen, fordi det giver tryghed og forudsigelighed – noget som vores elever har stor gavn af. Vi vil hinandens bedste, derfor hører mobning ikke hjemme hos os.
Vi arbejder med roen og humoren – for vi ved at stress reducerer eller forhindrer læring. Derfor er det elementer vi er særligt opmærksomme på.
De regler vi har er således få – og de er baseret på de værdier vi ønsker at arbejde med.